Начало ПощаКарта на сайтаНОВИНИЕкипът на DreamersDo се срещна с Робин Шарма

17-09-2009


Срещата на екипа на DreamersDo с един от 10-те топ експерта по лидерство в света Робин Шарма се състоя след лекцията му пред изпълнителни директори  и мениджъри в хотел "Шератон" в София  на 17 септември 2009 г.

Лекция на Робин Шарма в Sheraton на 17 септември 2009 г.Речта му на тема "Това, върху което се фокусираш, е това, което получаваш" бе посветена на успешните управленски практики в условия на криза и на личното лидерство на мениджърите в бизнеса.

Посещението на Робин Шарма у нас бе по покана на Банка Пиреос България АД по повод представянето на годишния финансов отчет на банковата институция за 2008 г. Това бе и първото му гостуване у нас.


З
а Робин Шарма
Лекция на Робин Шарма в Sheraton на 17 септ. 2009 г.Робин Шарма е сред първите пет експерта в света по лидерство според класацията на www.leadershipgurus.net. В класацията е заедно с имена като Стивън Кови, Джим Колинс, Джак Уелч, Джон Максуел, Уорън Бенис, Том Питърс и Маршал Голдсмит.

Той е автор на 10 световни бестселъра за лидерство и личностно развитие, сред които "Монахът, който продаде своето ферари" и "Уроци по лидерство от монаха, който продаде своето ферари", с които е известен и в България. Други известни негови творби са "Наръчник по величие" и "Кой ще заплаче, когато умреш?"

Робин Шарма е официален консултант на редица водещи мултинационални компании като General Electric, Nike, British Petroleum, NASA, IBM, Yale University, Microsoft, FedEX, KPMG, General Motors. Той е носител на наградата "Leadership Gurus 30", връчвана за заслуги на водещи екперти по лидерство.


Среща с DreamersDo
След лекПетър Горялов, Ирина Гроздева, Робин Шармацията коучовете по лидерство на DreamersDo Ирина Гроздева и Петър Горялов се запознаха лично с Робин Шарма и разговаряха за развитието на лидерството в България. 

Когато разбра, че първата коучинг компания в България се казва DreamersDo и видя теглайна "Лидерството вдъхновява" на визитките ни, той удивено възкликна "DreamersDo! (мечтателите действат - б.а.) Лидерството вдъхновява! Това много ми харесва!"

Петър Горялов, Ирина Гроздева, Робин Шарма Вдъхновен от името той даде автограф направо върху визитките им. На Петър Робин Шарма написа: "Продължавай да мечтаеш!". Когато разбра, че Ирина се занимава с автентична лидерска комуникация, което е една от ключовите теми на книгите и бизнес презентациите му, той ѝ написа: "Продължавай да блестиш!"


Снимки Соломон Франсез

От лекцията в "Шератон"
За да бъдете лидери в работата си без дори да имате някакъв пост, правете три неща, каза Шарма по време на лекцията си.

Първо, бъдете мечтатели. Намерете мисията си в живота. Аз бях много успял, имах страхотна кола, офис, но се чувствах много празен отвътре, направо не се чувствах добре в кожата си, разказа Шарма, който преди да се отдаде на лидерството и коучинга е бил проспериращ адвокат. Мечтайте големи неща, но започнете от малкото, каза още той и цитира Леонардо да Винчи: "Водете се от звездите и ще преминете през всяка буря".

Вторият съвет на Шарма беше "Учете всеки ден".
Бъдете толкова добри в това, което правите, че да не могат да ви пренебрегнат, бе третата препоръка на Шарма.


Интервю с Робин Шарма в списание "Мениджър" на тема "Да управляваш, значи да служиш" четете в бр. 9 / септември 2009.
Статия "Когато мечтата порасне" за Робин Шарма четете във вестник "К3 КАРИЕРИ"

Още новини за DreamersDo

Какво е лидерството? Важни ли са мечтите? Автентичен ли е лидерът? Куражлия ли е лидерът? 
Вижте Робин Шарма:Робин Шарма за страховете:

 


назад
ВСИЧКИ НОВИНИ |  ЗА НАС |  НАШИТЕ УСЛУГИ |  РЕСУРСИ |  ВЪПРОСИ |  КОНТАКТИ |  Видео |