Начало ПощаКарта на сайтаНОВИНИDreamersDo на световната коучинг конференция на ICF в Монреал

24-11-2008

 

 Ирина Гроздева, Гари Бойлър, изпълнителен директор на Международната коуч федерация (ICF)

Ирина Гроздева, коуч по лидерска комуникация за изпълнителни директори на DreamersDo представи компанията на световната конференция на Международната коуч федерация (International Coach Federation).

Тя се състоя от 12 до 15 ноември 2008 г. и събра над 1500 професионални коуча от 40 държави в сърцето на Монреал, Канада.Даян Бренън, президент на ICF 2008, Ирина Гроздева, DreamersDo, Дон Уитъл, директор Като коуч и съосновател и директор "Комуникации" на Ай Си Еф България - българското представителство на Международната коуч федерация, Ирина Гроздева разговаря за развитието на коучинга в България с изпълнителния директор на ICF Гари Бойлър (снимката горе), с президента за 2008 на ICF Даян Бренън (втората снимка), с президента за 2010 г. Джована Д'Алесио, с директора "Членство" на ICF Дон Уитъл (втората снимка), с директора "Акредитация" на ICF Джордж Роджърс.

 Гери Шлайфър, ICF, Choice Magazine, Ирина Гроздева, DreamersDo

Ирина разговаря още и с издателя на водещото списание за коучинг Choice Magazine, професионален коуч Гери Шлайфър. Той е и член на борда на директорите на ICF.
Още за Choice Magazine:
Матю Рикар и Ирина Гроздева, Монреал, КанадаИрина се запозна лично и разговаря с двама от ключовите лектори на събитието - д-р Питър Зенге и Матю Рикар.

Тя обсъди развитието на коучинга и с колеги от съседните на България страни от представителствата на ICF в Румъния и Турция, както и с председателя на британското представителство на ICF Нийл Скотън.

Коучовете на DreamersDo Ирина Гроздева и Петър Горялов са сред основателите на Ай Си Еф България - българското представителство на Международната коуч федерация. Петър Горялов е президент на Ай Си Еф България, а Ирина е директор "Комуникации".


Събитието на Международната коуч федерация (ICF) в Монреал
13-та годишна конференция на Международната коуч федерация ICF, Монреал, КанадаКлючови лектори на събитието бяха трима изтъкнати международни лидери - д-р Питър Зенге, д-р Вандана Шива и Матю Рикар.
Питър Зенге е основател на Society for Organizational Learning (SoL) и е старши лектор в училището по мениджмънт на Масачузетския технологичен институт (MIT). Автор е на бестселъра "The Fifith Discipline: The Art ad Practice of the Learning Organization", която е обявена от вестник "Файненшъл таймс" за една от петте най-велики бизнес книги на всички времена.

Д-р Вандана Шива е световно известна с приноса си към областта на опазването на околната среда, биоразнообразието и интелектуалната собственост. Автор е на 14 книги и преподава в университети в цял свят.

Французин и физик по образование, Матю Рикар е будитски монах и изследовател, който е личен преводач на Далай Лама от френски и негова дясна ръка. Рикард изследва научно и популяризира благотворното въздействие на медитацията върху здравето на човека. Автор е на няколко книги, сред които Happiness: A Guide to Developing Life's Most Important Skill и Motionless Journey.

Говорители от 16 държави от Африка, Азия, Австралия, Европа и Северна Америка водиха панели по време на 4-дневното събитие в сърцето на Монреал. Коучове от Европа и САЩ с майсторска степен (Master Certified Coach) направиха демонстрации на коучинг сесии и различни подходи в коучинга в практически панели за професионалните коучове.


Международната коуч федерация (ICF)
Международната коуч федерация е най-голямото обединение на професионални коучове в света с над 16 000 членове в 92 държави.
Тя е единствената коучинг организация с независима тристепенна сертификация на коучовете, която се подновява на всеки две или три години според степента.
Нейната цел е да постави най-високите стандарти за качество в бранша и е източник, откъдето хора и организации могат да си изберат коуч.


назад
ВСИЧКИ НОВИНИ |  ЗА НАС |  НАШИТЕ УСЛУГИ |  РЕСУРСИ |  ВЪПРОСИ |  КОНТАКТИ |  Видео |