Начало ПощаКарта на сайтаНОВИНИЕкипът на DreamersDo започна менторска програма

09-01-2008

 

 

Коучовете по лидерство на DreamersDo - Ирина Гроздева и Петър Горялов, започнаха менторска програма с ментор-коуч от САЩ. 

Работата с ментор-коуч е част от развитието им като професионални коучове. Тя е и изискване и е част от процеса по акредитацията им като професионални коучове от Международната коуч федерация (International Coach Federation). Тази акредитация е призната за "златния стандарт" в професията коуч в света - и от коучинг общността, и най-вече от клиентите, използващи коучинг услугите.


Хелън Атридж ГрийнМентор-коуч на екипа на DreamersDo е Хелън Атридж Грийн - сертифициран мастър коуч, акредитиран от Международната коуч федерация, с над 20-годишен опит.

Хелън е и сертифициран професионален Co-Active Coach и НЛП коуч. Тя е обучена и е коучвала за най-добрите компании по личностно развитие. Тя е сред 75-те коуча в цял свят, които лично са обучени и са преминали през доказалата своята ефективност програма на Антъни Робинс, който е работил с трима държавни глави, топ атлети и изпълнителни директори.
Като Results Coach за Anthony Robbins Company Хелън е коучвала изпълнителни директори от цял свят. Днес тя е и фасилитатор и коуч за компанията за аутдор приключения WomensQuest.

Хелън обучава, коучва и менторства коучове от цял свят, подкрепя ги да изградят своите силни страни и да създадат своя успешна коучинг практика. Тя е и мастър коуч, който преподава в сертификационния коучинг курс на The NLP & Coaching Institute of California, базиран в Сан Франциско, който е сертифициран от Международната коуч федерация.

Именно там през 2006 г. Петър Горялов среща Хелън за първи път по време на сертификационния си коучинг курс. Две години по-късно - през 2008 г., тя преподава и на Ирина, която е сертифицирана като професионален НЛП коуч от същия институт в Сан Франциско, Калифорния, САЩ.


За акредитацията на Международната коуч федерация
Международната коуч федерация е най-голямата професионална общност и база данни с професионални коучове. Нейната цел е да подпомага напредъка на коучинг професията като поставя високи професионални стандарти, предоставя единствената независима тристепенна сетрификация в света и създава мрежа от акредитирани коучове от цял свят.

Акредитацията от Международната коуч федерация на професионалните коучове от цял свят се извършва на три нива и е процес, в който те трябва да покрият, включително и документално да се докажат, следните критерии за всяка съответна степен:

 • Асоцииран сертифициран коуч - Associated Certified Coach (ACC)
  Минимум 60 часа обучение по специфични коучинг умения;
  Минимум 100 часа практика с коучинг клиенти;
  Поне 8 коучинг клиента;
  Минимум 10 часа работа с квалифициран ментор коуч;
  Две референции от квалифицирани коучове;
  Коучът полага устен изпит - телефонна коучинг сесия с оценител-коуч на Федерацията, избран на случаен принцип;
  Тази степен се защитава на всеки три години.
   
 • Професионален сертифициран коуч - Professional Certified Coach (PCC)
  Минимум 125 часа обучение по специфични коучинг умения;
  Минимум 750 часа практика с коучинг клиенти;
  10 часа работа с квалифициран ментор коуч;
  Минимум 25 коучинг клиента;
  Две референции от квалифицирани коучове.
  Коучът трябва да покаже коучинг компетенциите по време на писмен изпит и по време на устен изпит (телефонна коучинг сесия с оценител на ICF) и да предостави запис на своя сесия с клиент.
  Тази степен се защитава на всеки три години.
   
 • Мастър сертифициран коуч - Master Certified Coach (MCC)
  Минимум 200 часа обучение по специфични коучинг умения;
  Минимум 2500 часа практика с коучинг клиенти;
  10 часа работа с квалифициран ментор-коуч;
  Минимум 35 коучинг клиента;
  Три референции от квалифицирани коучове.
  Коучът полага писмен изпит, демонстрира коучинг компетенциите си по време на устен изпит с оценител на ICF и предоставя записа на своя коучинг сесия с клиент.
  Тази степен се защитава на всеки три години.

назад
ВСИЧКИ НОВИНИ |  ЗА НАС |  НАШИТЕ УСЛУГИ |  РЕСУРСИ |  ВЪПРОСИ |  КОНТАКТИ |  Видео |