Начало ПощаКарта на сайтаНОВИНИВторо лятно училище по лидерство с НБУ

09-09-2010

ДриймърсДу_НБУ_Лятно училище 2010_Marina Cape, АхелойЗа втора поредна година Ирина Гроздева и Петър Горялов от DreamersDo участваха в Лятното училище на студентите от магистърска програма „Мениджмънт за организационно съвършенство” в Училището по мениджмънт (УМ) на Нов Български Университет (НБУ). То се проведе на 8 и 9 септември 2010 г. в курортния комплекс "Марина кейп" в Ахелой.

 

Като коучове по лидерство на изпълнителни директори Ирина и Петър споделиха практически опит от процеси на трансформация на организацията и направиха на живо демонстрация на коучинг за разрешаване на конкретна цел на участник от групата.

 

доц. Юрий Алкалай За първи път
Лятното училище на УМ на НБУ за първи път въведе едни от най-новите принципи в лидерството през 2009 г., когато то бе водено съвместно  от доц Юрий Алкалай, председател на Програмния съвет на училището, и Ирина Гроздева и Петър Горялов. Тогава Лятното училище бе първо по рода си в България по два основни критерия:
Първо, за първи път в български университет бе представено най-новото в съвременното бизнес управление – лидерството на 21-ви век. Споделените бизнес практики и подходи са обобщени и изкристализират в света през последните десетина години и особено след 2004 г. Те включват не теоретични концепции, а подходи за бизнес управление, които са извлечени от живата бизнес практика, включително и през последните 2 години.

Второ, за първи път лидерството бе разгледано не по отделни школи или автори, а концепциите на ключови автори-практици бяха обединени в единно цяло с практическа насоченост, която студентите имаха възможност да изпитат на място.


За Училището по мениджмънт на НБУ
Училището по мениджмънт на НБУ е едно от най-модерните бизнес училища в България с нестандартни и практически насочени програми.

Магистърската програма „Мениджмънт за организационно съвършенство” е първата у нас магистърска програма, фокусирана върху съвкупността от съвременни подходи, техники и култура на мениджмънта, известни като организационно или бизнес съвършенство (Organizational Excellence/Business Excellence).

Като управленски подход организационното съвършенство дава конкурентно предимство на компаниите, които го прилагат, и доби огромна популярност в целия свят. То е залегнало в Лисабонската стратегия на Европейския съюз за конкурентособност (2000). То е по-висша фаза на методите за управление чрез тотално качество (TQM).

Повече за магистърската програма „Мениджмънт за организационно съвършенство”.
Програмата Управление и развитие на човешките ресурси дава британска диплома от The Open University.
Повече за Европейския модел за съвършенство


назад
ВСИЧКИ НОВИНИ |  ЗА НАС |  НАШИТЕ УСЛУГИ |  РЕСУРСИ |  ВЪПРОСИ |  КОНТАКТИ |  Видео |