Начало ПощаКарта на сайтаНОВИНИУправители от 8 индустрии на първите СЕО работни маси

29-06-2011

 

Кои са ключовите предизвикателства и стълбовете на трайния успех за мениджърите и компаниите в новата пазарна реалност?

Тези два и много други въпроси събраха в неформална обстановка управители от осем индустрии - финанси и инвестиции, фармацевтична, ИТ, логистика и транспорт, маркетинг и комуникации, резвлекателната индустрия, бизнес консултирането и инжинеринговата дейност на първото издание на DreamersDo Executive Circles.

 

Този първи по рода си формат за България, чиято цел е да събере едни от най-будните умове в мениджмънта под един покрив в неформална среда, за да изследват как бизнесът да оперира в новата пазарна реалност, се състоя на 28 юни в хотел Park Inn (бившия "Грийнвил") в София.

 

В приятна атмосфера и диалог със своите колеги водещи управители от осем различни индустрии очертаха настоящата реалност и кои са най-горещите предизвикателства пред мениджърите и компаниите в България.


Заедно в групи (circles), в интензивен обмен на мнения, идеи и перспективи те потърсиха отговори и на въпроса: "Ако си представите, че бизнес организациите в България са построени на скала, а не на пясък, кои са петте стълба, които да подсигурят тяхната устойчивост в идните 5-10 г.? DreamersDo Executive Circles - СЕО работни маси за управители и собственици


В специално време за индивидуална работа всеки от управителите и собствениците набеляза и 5-те стълба и за развитието на собствената си компания.


Стъпвайки върху орловия поглед и мъдростта на своите колеги, те отново разгледаха своята компания и прецизираха собствените си приоритети и управленски решения.

За да завърши с ясен фокус върху постигането на конкретните цели на своята компания след обогатения "орлов поглед" от диалога, в края всеки от участниците избра конкретна цел, по която да работи още през следващия месец. Всеки управител си излезе с набелязани първи стъпки.

Така Executive Circles форматът подкрепя управителите и собствениците след обмен с колеги от различни индустрии да търсят и взимат по-прецизни решения в условия на висока несигурност и постоянни промени.
 

DreamersDo Executive Circles - CEO работни маси за управители и собственициМениджърите набелязаха и най-горещите теми, по които биха желали да се проведат DreamersDo Executive Circles.
Следващият Executive Circles ще се състои на 2 август 2011 г. на тема "Финансова стабилност - как да я изградим и поддържаме в новата пазарна реалност?"


Диалогът бе фасилитиран от професионалните коучове на DreamersDo - Ирина Горялова и Петър Горялов. За да структурират идеите и прозренията си, управителите използваха и организационни инструменти - разработка на DreamersDo. DreamersDo Executive Circles - СЕО работни маси за бизнесаФорматът DreamersDo Executive Circles позволи за първи път в България да се обсъждат най-горещите теми пред мениджърите у нас в открит диалог и неформална обстановка.


DreamersDo започна тази инициатива с намерението Executive Circles форматът да е мястото в България, където управители и собственици без вратовръзки в диалог помежду си
1) да обогатят перспективата си към най-горещите мениджърски теми,
2) да предусетят пулса на пазара, което да им позволи да взимат по-прецизни решения за своята компания и
3) да потърсят идеи и общи решения на практически казуси.

 

DreamersDo Executive Circles - СЕО работни маси за управители и собственици


За всички управители и собственици, които ще се включат в DreamersDo Executive Circles за първи път - второто издание ще се проведе на 26 юли 2011 г.

Следващият Executive Circles (за управители, които вече са участвали в първите Execcutive Circles) ще се състои на 2 август 2011 г. на тема
"Финансова стабилност - как да я изградим и поддържаме в новата пазарна реалност?"

 

Лидери от световна класа
Петър Горялов и Ирина Горялова споделиха по-дългосрочната визия на DreamersDo - в България да се създаде среда и възможности за изграждане на лидери от световна класа, които да създават устойчив ръст на местния и световните пазари  в новата реалност чрез лидерство, което вдъхновява.

Иновациите и пробивите се случват "на ръба" и вярваме, че България е изключително подходящо място за пробив в мениджмънта, смята Петър Горялов.

Според изследване на INSEAD  от 2009 г., спонсорирано от Microsoft и Shell, за уменията, нужни на бизнеса в Европа, за да е конкурентоспособен в новата икономика на знанието, България е единствената страна, където уменията на бизнеса са оценени с F - двойка, т.е. е "на ръба". Това е уникален шанс да се замислим какво всеки от нас може да промени в начина, по който упрвлява себе си, екипа си и организацията, допълни Горялов.

Някои от участниците в първия работен диалог вече споделиха свои успехи, които са постигнали на световно ниво и ни напомниха колко е важно да имаме повече увереност като мениджъри в това, което правим и създаваме.
 

Форматът Executive Circles е част от DreamersDo Платформата за лидерство
  и се провежда с медийното партньорство на
 

 


назад
ВСИЧКИ НОВИНИ |  ЗА НАС |  НАШИТЕ УСЛУГИ |  РЕСУРСИ |  ВЪПРОСИ |  КОНТАКТИ |  Видео |