Начало ПощаКарта на сайтаНОВИНИИрина Горялова и Петър Горялов с най-високото отличие в коучинг индустрията в света

26-09-2011

 

Професионалните коучове за изпълнителни директори Петър Горялов и Ирина Горялова от България бяха удостоени в лично качество с най-високото отличие в световната коучинг индустрия – Наградата на президента на Международната коуч федерация (ICF President’s Award).

 

Irina Goryalova Peter Goryalov - ICF President's Award Winners 2011Връчването на престижното отличие на Ирина и Петър се състоя на 26 септември 2011 г. по време на най-голямото събитие в коучинг индустрията в света - Световната годишна конференция на Международната коуч федерация (ICF). През 2011 г. конференцията се проведе в курортния комплекс Mandalay Bay в Лас Вегас, щата Невада, САЩ, и продължи от 24 до 27 септември.

Годишната конференция на Международната коуч федерация е най-голямото събитие в областта на коучинга в света. По традиция тя събира цвета на коучинг индустрията от целия свят - професионални коучове (външни и вътрешни за организациите), коучинг специалисти и създатели и ръководители на коучинг програми в компаниите, професионалисти, които променят света от над 100 държави.

През 2011 г. сред лекторите и участниците в конференцията имаше не само професионални коучове от най-висока класа, а и ръководители и коучове работили по вътрешни коучинг програми в организации като „Гугъл”, Националната авиокосмическа агенция на САЩ (НАСА), „Боинг”, изследователи на коучинга от Харвардския университет и други.

 

 

Присъждането на наградата - прецедент

Това е най-високото отличие за значим принос в коучинг индустрията, за него не се кандидатства и се дава за пета поредна година лично от президента на един коуч или организация, избирани от над 100 държави от 5 континента.

Присъждането на наградата на Петър Горялов и Ирина Горялова е прецедент, тъй като за първи път тя се връчва не на един коуч, а на двама, и то на семейство професионалисти. Ирина и Петър са и първите неанглоезични носители на отличието – досега с него са удостоявани двама британци, една американка и една австралийка.

Първият награден за цялостен принос е сър Джон Уитмор от Великобритания, който пренася един от видовете коучинг от САЩ в Европапрез 80-те години на миналия век.

 

Цветът на коучинг индустрията развълнуван от отличието на българите

Освен създатели на първата коучинг компания в България - DreamersDo, те са и съоснователи на "Ай Си Еф България" - българското представителство на Международната коуч федерация (International Coach Federation - ICF). То е сдружение с нестопанска цел, чиято мисия е да повишава осъзнатостта за ползите от коучинга сред бизнес организациите у нас, за критериите за подбор на професионални коучове, както и да поддържа високи професионални и етични стандарти и да подкрепя професионалното развитие на коучове в България.

 

Думите на президента на ICF за 2011 Ед Модел за Петър и Ирина

Словото, произнесено от настоящия президент на федерацията Ед Модел и речите на Петър и Ирина изправиха на крака аудитория от над 1000 професионални коуча от пет континента. "Ако след като ви разкажа тяхната история, бих се изненадал, ако не се просълзите", каза той на аудиторията.

Peter Goryalov, Irina Goryalova, Ed Modell, ICF President 2011

„Има толкова много коучове членове на Международната коуч федерация в света, които вършат невероятни неща в техните местни общности. Толкова много животи са обогатени благодарение на тяхната работа. Петър и Ирина изпъкват с техните забележителни постижения през последните няколко години.”  С тези думи президентът на федерацията за 2011 г. и професионален сертифициран коуч Ед Модел започна церемонията по награждаването на Петър Горялов и Ирина Горялова, която продължи необичайните 20-ина минути.

След словото му присъстващите над 1000 участника в събитието станаха на крака, мнозина бяха просълзени и бурно аплодираха удостоените с отличието българи в продължение на половин минута.

Наградата им бе присъдена заради дръзката визия за приноса на коучинга по света, за пионерските усилия и смелите стъпки за осъществяването ѝ, въпреки трудностите по пътя.

 

  

 

Петър Горялов произнася реч по повод удостояването с най-престижната награда в коучинг индустрията в света_Peter Goryalov_ICF President's Award Acceptance SpeechIrina Goryalova_ICF President's Award Speech_Ирина Горялова произнася реч по повод удостояването с най-високата награда за принос в коучинг индустрията в света


В официалното съобщение на ICF за събитието се казва още:

"Петър и Ирина са създатели на първата коучинг компания в България през 2006 г. и след това съосновават местното представителство на федерацията – „Ай Си Еф България” (ICF Bulgaria). Те планират и първата коучинг конференция в страната през 2008 г. и когато икономическата криза настъпва и спонсорствата за корпоративни събития са замразени, те нямат друг избор, освен да отменят събитието. Въпреки това с пламенна непоколебимост, те преодоляват препятствията по пътя и през 2010 г. създават местното представителство „Ай Си Еф България” с работещ борд на директорите, правни документи и интернет страница."

 

 
 

Ирина Горялова Петър Горялов Ед Модел Мърл РокуелПрез 2011 г. заедно с новия Борд на директорите на българското сдружение Петър и Ирина увеличават членовете му на 22 души, седем от които са сертифицирани коучове от институти, акредитирани от Международната коуч федерация. За своите членове и нечленове, сред които има мениджъри по човешки ресурси, изпълнителни директори, настоящи и бъдещи коучове, те организираха серия от Майсторски коучинг класове, използвайки най-съвременни видеоконферентни технологии, за да съберат в една зала водещи коучове и авторитети в областта от целия свят, включително от Великобритания, Австралия и САЩ. Майсторските класове в София са домакинствани от SAP Labs Bulgaria и се провеждат в партньорство със СЕО клуба.

 

 

 

 

 

Магда Мук, изпълнителен директор на ICF, Ирина Горялова, Джордж Роджърс, асистент на изп. директор на ICF, Петър ГоряловСпоред Петър Горялов „Майсторските класове ни помагат да изградим „българския компас” – да вдигнем летвата за професионалния коучинг като добием перспективи от едни от най-добрите коучове в света и като почерпим от мъдростта на българските участници, за да започнем да оформяме нашата визия за развитието, приложението и приноса на коучинга във всички сфери на българското общество през следващите 10-20 години – в бизнеса, в образованието, здравепазването, държавното управление, семействата.”

 

 

 
 

Петър Горялов, Карън Туиди, президент на ICF за 2009 г., Ирина ГоряловаНезависимо дали говорим за коучинга като външна, вътрешна услуга за бизнес организациите или като мениджърски подход в управлението на служителите, целта на „Ай Си Еф България” е българският бизнес да е максимално добре информиран и да се възползва от възможно най-високото качество коучинг. Затова като сдружение с нестопанска цел работим в две основни посоки – 1)повишаване осъзнатостта и разбирането за ползите, рисковете и възвращаемостта на инвестицията в коучинг и 2) подкрепяме професионалното развитие на коучовете. Ако един човек не е получил солидно качествено обучение по специфични коучинг умения как да извършва тази професия, рискът той да привнася експертиза от други професии и клиентът (индивид, екип или организация) да не се възползва от капацитета и възвращаемостта на инвестицията в коучинг услугата е много висок и остава у клиента. Затова е много важно изпълнителните директори и ЧР мениджърите да бъдат наясно кога, как да използват коучинга, за да постигнат своите  цели и резултати, как да подбират външни коучове, да създават пулове от вътрешни коучове и кога да го ползват в управлението на хората в екипите си, ако искат да се възползват максимално от бъдещите си инвестиции.”, заяви Ирина Горялова, съосновател и директор „Комуникации” на „Ай Си Еф България”. 
 

 Петър Горялов, Филип Брю, МСС, Великобритания, Ирина Горялова

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Отзвук в медиите по света

Информация за награждаването бе публикувана от над 130 световни  и американски новинарски агенции, бизнес телевизионни канали и уебсайтове, сред които:

  

 както и от местните щатски канали на следните американски телевизии:

Ен Би Си - Ирина Горялова, Петър Горялов, Награда на президента за принос към коучинга в света Ей Би Си - Ирина Горялова, Петър Горялов - Награда на президента за принос към коучинга  Си Би Ес - Ирина Горялова, Петър Горялов удостоени с най-високото отличие в коучинг индустрията в света Фокс Нюз - Ирина Горялова, Петър Горялов удостоени с най-високото отличие за принос в коучинг индустрията в света

 

 

 Българските медии също отразиха събитието (кликнете на всяко лого, за да видите прочетете публикуваната информация):

 

 сп. Мениджър     

Дневник - Ирина Горялова и Петър Горялов отличени с най-високата награда в коучинг индустрията в света  Human Capital_Българи с най-високото отличие в коучинг индустрията в света 

  b2bMagazine.bg    

        
 

 

 

 


назад
ВСИЧКИ НОВИНИ |  ЗА НАС |  НАШИТЕ УСЛУГИ |  РЕСУРСИ |  ВЪПРОСИ |  КОНТАКТИ |  Видео |