Начало ПощаКарта на сайтаНОВИНИКоучовете на DreamersDo - панелисти в Лондон

02-02-2012

Коучовете на DreamersDo - Ирина Горялова и Петър Горялов, участваха като панелисти в "Коучинг в корпоративния свят - въпроси на успешната практика" - една от най-напредничавите програми за приложението на коучинга в бизнес организации. Подобен тип програма се провежда за първи път в света. Тя бе създадена от британската компания за коучинг сертификация Coaching Development и е част от тяхната програма Diploma in Business and Executive Coaching. Тя се проведе от 1 до 5 февруари 2012 г. в Лондон.

Ирина и Петър бяха поканени да участват лично от нейния създател Филип Брю, МСС. Те споделиха своя личен път като коучове и опита си в приложението на коучинга в корпорации на още неразвития коучинг пазар в България.

Сред другите панелисти бяха вицепрезидентът за коучинга на "ГлаксоСмитКлайн" Сали Бониуел, създателят и визионерът на вътрешната коучинг програма в Би Би Си Лиз Макан и други водещи практици в областта на коучинга във Великобритания и САЩ.


В резултат на дългосрочното партньорство на коучовете на DreamersDo с финансовата компания "ЕОС Матрикс", която е най-голямата компания за събиране на вземания и част от германската EOS Group, през 2010 г. "ЕОС Матрикс" се нареди със своята добра коучинг практика в Световния наръчник за успешното приложение на коучинга в бизнес организациите. Тяхната практика бе избрана заедно с 22 добри коучинг практики на организации като НАСА (САЩ), Би Би Си (Великобритания), SAP (Германия), T-Mobile (централа в Европа), Nordea Bank (Естония), УНИКА (Uniqa, Сърбия), Ramada Hotel (Коста Рика), Pepsico (Португалия) и др. Това е и първата добра коучинг практика от България, с което страната ни се нареди на световната коучинг карта за първи път.

Ирина и Петър Горялови са създатели на първата коучинг компания в България с фокус в коучинг по лидерство за изпълнителни директори. Те са пионери в коучинга в България и са носители в лично качество на една от най-престижните награди в коучинг индустрията в света - Наградата на президента на Международната коуч федерация (ICF President's Award). Тя им бе връчена на 26 септември 2011 г. в Лас Вегас, САЩ, заради лидерството и приноса им към развитието на коучинга, в частност в България. Те са петите поред и първите неанглоезични носители на наградата в световен мащаб. За тази награда не се кандидатства. Ирина и Петър бяха избрани сред 100 държави от пет континента, с което името на България, където коучинг пазарът предстои да се развие, се появи в над 70 световни медии, сред които  Ройтерс, MSNBC, Yahoo Finance, Google Finance, MarketWatch и други.


назад
ВСИЧКИ НОВИНИ |  ЗА НАС |  НАШИТЕ УСЛУГИ |  РЕСУРСИ |  ВЪПРОСИ |  КОНТАКТИ |  Видео |