Начало ПощаКарта на сайта


Защо DreamersDo?
За DreamersDo
Кой е Петър Горялов?
Коя е Ирина Горялова?
Медиите за нас


Кой е Петър Горялов?


Петър Горялов_Peter GoryalovПетър Горялов е коуч по лидерство за изпълнителни директори.

Сертифициран е като НЛП коуч* по 120-часова ASCTH коучинг програма в Калифорнийския институт по НЛП и коучинг в САЩ, която е акредитирана от Международната коуч федерация (ICF). Подробности за професионалната му сертификация вижте в раздела Сертификати вляво.
 

Фокус и специализация
Като коуч той специализира в областта на фокуса и реализацията в организацията – подкрепя директно в работния процес изпълнителния директор да изясни личния си фокус и заедно с екипа да изясни фокуса и стратегическата посока на организацията и да ги реализира на практика, докато води с личния си пример и вдъхновява екипа.

В работата си с изпълнителни директори Петър е фокусиран в две основни направления:

 1. Коучинг по лидерство за изграждане и настройка на стратегическата посока на организацията - визия, мисия, ценности и стратегия.
   
 2. Коучинг по лидерство за изграждане на капацитет за реализация (execution capacity) и постигане на устойчиви резултати в организацията (визията в действие).

  Статии и интервюта с Петър Горялов може да прочетете тук.


Корпоративен опит и образование
Преди да се отдаде на коучинг професията, Петър е натрупал 12-годишен опит в областта на продажбите и мениджмънта.

През целия си мениджърски опит е постигал резултати в среда на динамични промени и преструктурирания и е работил по иновативни за българския пазар проекти в компании-лидери във високотехнологичната индустрия в света:

 • Като ОЕМ мениджър в най-големия дистрибутор на Microsoft за първи път в България създава и разработва пазар на ОЕМ продуктите на Microsoft (1998-1999 г.)
   
 • Като представител на Compaq за България отговаря и управлява на местно ниво сливането между Compaq и HP, което е най-голямото в световната високотехнологична индустрия (2001-2002 г.).
   
 • Като мениджър, отговарящ за продажбите на Intel сървърите създава и разработва пазара на Intel сървъри за първи път в България (2002-2004 г.). Като мениджър партньори отговаря за цялата търговска квота на компанията и изгражда първия проект в компанията за постигане на устойчиви резултати в продажбите през партньори като използва най-съвременни подходи в областта на лидерството (2004 - 2006). Паралелно за периода 2002 - 2006 г. е бил отговорен за връзките и взаимоотношенията между Microsoft и Hewlett-Packard Bulgaria.

През 2004 г. Петър Горялов е отличен с наградата за "най-добри сред най-добрите” търговски мениджъри в света на HP Worldwide за 2003 г. “за неговото лидерство и значителен принос към компанията”.

Завършил е "Индустриален мениджмънт" в Технически университет, София. Оттогава изследва лидерството и практическата му реализация в бизнеса.

През октомври 2006 г. създава първата компания за коучинг в България. 


Петър Горялов е:

 • Сертифициран НЛП коуч от The NLP & Coaching Institute of California / Academy of Coaching & NLP, Сан Франциско, САЩ;
 • Сертифициран НЛП практик, НЛП мастър и НЛП треньор по трето поколение НЛП от NLP University в Санта Круз, щата Калифорния, САЩ;
 • Член на Международната коуч федерация (International Coach Federation);
 • Съосновател и председател на "Ай Си Еф България" - българското представителство на Международната коуч федерация.

 

 
Статии и интервюта с Петър Горялов може да прочетете тук.


* Има различни типове коучинг според психологическото познание за разбиране мотивацията на човека - кое го задвижва и кое го спира по пътя към целите.
НЛП коучингът не е НЛП + коучинг, а е един от типовете коучинг и за него се изисква специална сертификация.
Сред другите са коучинг по метода на "вътрешната игра" (Inner game coaching), коучинг, базиран на поведенческа психология (behavioural coaching), коучинг, базиран на позитивна психология (Positive psychology coaching), онтологически коучинг (Ontological coaching), интегрален коучинг (Integral coaching) и други.

ВСИЧКИ НОВИНИ |  ЗА НАС |  НАШИТЕ УСЛУГИ |  РЕСУРСИ |  ВЪПРОСИ |  КОНТАКТИ |  Видео |