Начало ПощаКарта на сайта


Защо DreamersDo?
За DreamersDo
Кой е Петър Горялов?
Коя е Ирина Горялова?
Медиите за нас 

Irina Goryalova_Ирина ГоряловаИрина Горялова е коуч по автентично лидерство и комуникация за изпълнителни директори и е първият специалист в България в тази област.

Сертифицирана е като НЛП коуч* по 120-часова ASCTH коучинг програма в Калифорнийския институт по НЛП и коучинг в САЩ, която е акредитирана от Международната коуч федерация (ICF). Подробности за професионалната ѝ сертификация вижте в раздела Сертификати вляво.


Фокус и специализация

Като коуч Ирина специализира в областта на автентичното лидерство и комуникация – партнира с изпълнителния директор - лицето и гласът на организацията, директно в работния процес и в предизвикателствата с цел той да постига желаните резултати чрез автентично общуване с повече лекота.

Ирина вярва в естествената способност на всеки изпълнителен директор да общува от своето най-добро аз, да е автентичен, тоест да е първо човек.
Изграждането или по-точно връщането към автентичността е процес, който продължава цял живот.

Коучингът по автентично лидерство и комуникация за изпълнителни директори, който Ирина практикува, е в три основни направления, включително много предизвикателни комуникации с екипа, клиентите и публични изяви:

 1. В екипа - за постигане на краткосрочните и стратегическите цели на компанията:

  Систематична комуникация на стратегическата посока към екипа.
  Систематична комуникация при промяна в стратегическата посока към екипа.
  Подготовка за предизвикателна и/или кризисна комуникация в/с екипа и др.
   
 2. Към пазара - подготовка за предизвикателна комуникация с клиенти, партньори и по време на публични изяви. 
   
 3. За извличане и фина настройка на:
  Стратегическата посока на организацията
  (визия, мисия и ценности) и
  Автентични послания на изпълнителния директор (за вътрешна и публична комуникация), центрирани около стратегическите цели и посока и идентичността на организацията.


Защо автентична комуникация?
Според „Харвард Бизнес Ривю” „резултатите на качествено ново ниво са най-типичната черта на автентичния лидер” и автентичността е „единственият начин за постигане на трайни и дългосрочни резултати”.
Сърцето на всяка компания са хората, а комуникацията е сърдечният ѝ ритъм.
През последните години скоростта в бизнеса се увеличи в пъти и автентичността е "бързата писта на сърцето", която освен път към трайни резултати, сплотява екипния дух както нищо друго не може да го направи.

Автентичното лидерство на изпълнителния директор:
• Осигурява бързо и просто общуване в екипа;
• Ускорява в пъти постигането на резултатите;
• Позволява на изпълнителния директор да постига целите не лесно, но с повече лекота;
• Хората в екипа се вдъхновяват и работят не защото трябва, а защото искат;
• Клиентите чуват и лесно разпознават посланията на компанията.Корпоративен опит и образование
Ирина има 10-годишна практика в ключови точки от комуникационния процес - в журналистиката, връзките с обществеността и създаване и реализация на комуникационната стратегия за България на международни компании-лидери в своите индустрии: 

 • Медии
  Над 6 години Ирина е била дипломатически кореспондент и редактор към отдел "Международни новини" на в. “Дневен Труд” - всекидневникът с най-голям тираж в България по това време. Лично се е срещала и интервюирала десетки български и високопоставени чуждестранни политици, министри, военни, посланици и високопоставени личности, сред които сенатор Джон Макейн, бивш кандидат за президент на САЩ,  и мултимилиардера Стив Форбс, собственик и главен редактор на списание. Forbes.
  Магистър по "Журналистика и масови комуникации" от Софийския университет "Св. Климент Охридски", специалност "Международни отношения" и "Телевизионна журналистика".
  Специализирала е журналистика в САЩ (2000-2001 г.)
 • Връзки с обществеността
  Ирина е била управляващ директор на българското представителство на британската агенция за връзки с обществеността Cook Communications от откриването му през май 2005 г.
  Отговаряла е за връзките с обществеността и кампаниите за България на организации като Rolls-Royce, Gripen (дъщерна на Saab), Finmeccanica, Alenia Aeronautica, Selex Sensors & Airborne UK и др.
  Дипломант е на London School of Public Relations (2006 г.).

Ирина се присъединява към DreamersDo на 1 декември 2007 г. като създател и директор на специлизирано направление "Автентично лидерство и комуникация".


Ирина Горялова е:

 • Сертифициран коуч от The NLP & Coaching Institute of California / Academy of Coaching & NLP, Сан Франциско, САЩ;
 • Сертифициран НЛП практик - от Робърт Дилтс и Джуди Делойзер в NLP University в Санта Круз, Калифорния, САЩ;
 • Член на Международната коуч федерация (International Coach Federation);
 • Съосновател и отговаря за връзките с обществеността на "Ай Си Еф България" - българското представителство на Международната коуч федерация.

         
 

 • Ирина Горялова (Гроздева) е автор на първата коучинг рубрика в бизнес пресата у нас, публикувана от списание "Мениджър".
  Повече прочетете тук.

 

 

* Има различни типове коучинг според психологическото познание за разбиране мотивацията на човека - кое го задвижва и кое го спира по пътя към целите.
НЛП коучингът не е НЛП + коучинг, а е един от типовете коучинг и за него се изисква специална сертификация.
Сред другите са коучинг по метода на "вътрешната игра" (Inner game coaching), коучинг, базиран на поведенческа психология (behavioural coaching), коучинг, базиран на позитивна психология (Positive psychology coaching), онтологически коучинг (Ontological coaching), интегрален коучинг (Integral coaching) и други.

ВСИЧКИ НОВИНИ |  ЗА НАС |  НАШИТЕ УСЛУГИ |  РЕСУРСИ |  ВЪПРОСИ |  КОНТАКТИ |  Видео |