Начало ПощаКарта на сайта


Защо DreamersDo?
За DreamersDo
Кой е Петър Горялов?
Коя е Ирина Горялова?
Медиите за нас


Кои са нашите ценности?*


"Основният инструмент на лидерството е
Вашето собствено тяло и нервна система"
Робърт ДилтсНие вярваме, че ценността е ценност, когато се практикува всекидневно.

Затова сме превърнали нашите ценности в критерии за всяко решение, което взимаме. Това са и нашите бизнес принципи.

Основните ценности в DreamersDo са:


1. Ние сме ангажирани към DreamersDo.
Под това разбираме:

Всеки служител в нашия екип се стреми да реализира визията, мисията и ценностите на DreamersDo. Това е ежедневна практика.

Ангажимент на всеки от нас е постоянно да се развиваме като личности и професионалисти.

Печалбата е “кръвта” на всяка бизнес организация. Като бизнес организация ние се стремим към устойчив печеливш ръст. Това ни дава свобода да изпълняваме нашата визия, мисия, ценности и да се развиваме, за да предоставяме услуга на възможно най-високо световно ниво на нашите клиенти.


2. Ние сме ангажирани към клиента.
Под това разбираме три основни принципа:
 

 • Ние сме партньори на нашите клиенти

  Лидерите търсят равни партньори, които ще ги съпътстват в най-сериозните им предизвикателства. Както хората не обичат лидерите да се крият зад ролята си, така и ние не се крием зад ролята си на коучове. Вярваме, че нашите клиенти – изпълнителни директори заслужават коучове, които са в състояние да им партнират, да виждат потенциала им и да ги насърчават и предизвикват да постигат целите си.

  Лидерите имат нужда от истински партньори в техния процес на развитие и мигновено разпознават, когато някой им прилага техники. Убедени сме, че в професионалния коучинг техниките нямат място. Затова ние в DreamersDo не се асоциираме и не прилагаме техники на изпълнителните директори.
   
 • Ние разглеждаме организацията като цялостна система
   
  Ние разглеждаме компанията като цялостна система. Това дава цялостната картина на организацията, в която нашите клиенти работят, и ни подкрепя да поддържаме контакт с основните сили в нея. Те или насърчават, или пречат на взаимоотношенията и резултатите на изпълнителните директори, които коучваме.
   
 • Ние имаме интерес клиентът да има възвръщаемост на инвестициите

  Ние вярваме, че организациите, които предлагат възможност за  коучинг на изпълнителните си директори и екипите, заслужават да видят възвръщаемост на инвестициите.
  Затова коучингът, който ние правим е свързан със стратегията на организацията и не започваме да правим коучинг, без да дефинираме предварително конкретни измерители.
  Така коучингът има две ползи за организацията: компанията има развиващ се и търсещ лидер и по-високи финансови резултати.
   

3. Ние водим със собствения си пример
Начинът, по който най-много подкрепяме нашите клиенти е като и ние практикуваме нещата, за които говорим, и водим със собствения си пример.
Тук се ръководим от два основни принципа  - на "сърцето" и "гръбнака".

 • 1-ви принцип: Имаме "сърце" в партньорството с клиента
  Принципът на "сърцето" означава, че сме ангажирани в партньорството  си с клиента и му/ѝ подаваме ръка, дори когато отношенията са обтегнати.

  За да сме сигурни, че спазваме този принцип, си задаваме следните въпроси:

  Съпричастен ли съм на ситуацията, в която се намира клиентът?
  Мога ли ясно да изразя мнение за ситуацията и да я представя на клиента, като я "отразя“ обективно?
  Идентифицирам ли се и споделям ли с клиента вътрешното си усещане за възможни по-дълбоки реакции, чувства и мисли, които той/тя може да оставят неизказани?
  Ако не съм съгласен/а или съм в конфликт с клиента, продължавам ли да работя с него/нея или се отдръпвам и губя ангажимента си?
  Изразявам ли разбиране за степента на трудност, пред която клиентът може да е изправен, или степента на успех, която клиентът е постигнал?
   
 • 2-ри принцип: Имаме “гръбнак” в партньорството с клиента
  Принципът на "гръбнака" е да знаем и ясно да изразяваме своята позиция, независимо дали тя ще се хареса на клиента или не. С грижа да сме честни и открити. Да сме истинско огледало на клиента с цел да го подкрепим да изяви своя потенциал и да постигне целите си.

  За да сме сигурни, че спазваме този принцип, си задаваме следните въпроси:

  Знае ли клиентът какво мисля?
  Мога ли да изразя позицията си, без да обвинявам или да се защитавам?
  Извинявам ли се, когато сбъркам? Жертвам (пускам) ли егото си в името на запазване на дълготрайно партньорство, което да е основано на доверието?
  Мога ли да изкажа мнението си без жаргон или загадъчни теории?
  Мога ли да дам честна негативна обратна връзка на клиента, когато има нужда от това?

Това означава, че както подкрепяме изпълнителните директори да имат "гръбнак" и "сърце", ние правим същото и водим с примера си.


* Вдъхновени от нашите клиенти и Мери Бет О'Нийл и Стивън Кови.

ВСИЧКИ НОВИНИ |  ЗА НАС |  НАШИТЕ УСЛУГИ |  РЕСУРСИ |  ВЪПРОСИ |  КОНТАКТИ |  Видео |