Начало ПощаКарта на сайта


Денталната практика като устойчив печеливш бизнес в името на пациента
Индивидуален коучинг по лидерство - за изпълнителни директори
Екипен коучинг по лидерство - за корпоративни екипи
Цялостни проекти


DreamersDo Executive Circles


Включете се в DreamersDo Executive Circles – работни маси "без вратовръзки" за управители и собственици, организирани съвместно с Германо-Българската търговско индустриална камара (ГБИТК).

В случай на интерес пишете на Ирина Горялова на е-поща: irinag@dreamersdo.net или на мобилен 0887 567033
:
DreamersDo Executive Circles_AHK_Германо-българска търговска камара
Очаквайте следващата дата за DreamersDo Executive Circles през есента!


В новата пазарна реалност тяхната цел е да бъдат неформално място, където мениджъри на едно и също управленско ниво чрез диалог
1) да сменят перспективата към най-горещите мениджърски теми

2) да предусетят пулса на пазара и
3) да потърсят идеи и общи решения на практически казуси.


Повече за формата
:

 

 

Защо Executive Circles сега?
Анализите и прогнозите все повече се разминават с новата пазарна реалност.
Проучване на KPMG, включващо и България, сочи, че 86% от прогнозите на фирмите за паричния поток през 2008 г. и 72% през 2009 г. не са се сбъднали.

Старите мениджмънт подходи вече не дават резултати.
Нужни са качествено различни инструменти - за взимане на решения и за цялостно управление на компанията.
Казусите, с които всеки сам се бори ежедневно, вече изискват отговори на ново ниво. Но само общият капацитет, опит и мъдрост на мениджърите, събрани около една маса и под един покрив, са в състояние да ги открият.

Затова каним най-будните умове да се съберат на едно място и заедно да издигнат бизнеса на качествено различно ниво в новата пазарна реалност.

И кой, ако не управителите и собствениците да потърсят заедно решения?
Кога, ако не сега?


Защо Executive Circles носят стойност?
Макар че ще се проведе за първи път у нас, Executive Circles е утвърден формат на съвместна работа и взаимодействие между мениджъри на едно и също ниво.
Той е сред ключовите ресурси, за да са мениджърите крачка пред конкурентите си и на върха на вълната на промяната.

 • Диалогът - качествено различен разговор
  Форматът се основава на принципа на диалога, от който участниците излизат с обогатени, променени и нови перспективи и идеи.
  "Диалог" е с гръцки корен и означава "смисъл, който протича през" - качествено различен разговор и е в рязък контраст с "дебат" (от "бия, пребивам") или дори "дискусия" (от "перкусия" и "сблъскване, сътресение").
  Той изисква специфична експертиза за водене, улавяне и структуриране на раждащите се решения.
 • Работа върху реалните предизвикателства
  DreamersDo работи с най-съвременни мениджмънт подходи (вкл. от последните 4 г.) и свои организационни инструменти, за да структурира в практически приложим вид изводите на участниците. Разработени са на ниво принципи, валидни за компании от различни индустрии и мащаб и не изискват споделяне на конфиденциална информация.
  Това позволява голяма гъвкавост на теми, разнообразие на участници и ветрило от възможни решения.
 • Перспективи от други индустрии в неформална среда
  Тези формати създават неформална „екосистема” от бизнес практици от различни индустрии и така служат като „компас” за всеки ръководител в новата пазарна нормалност.

През последните 2 г. много от мениджърите научиха повече, отколкото през последните 10 г. взети заедно. Изпълнителният директор на Cisco Джон Чеймбърс казва, че "сегашната криза предоставя най-голямата възможност, която мениджърите въобще някога ще видят в живота си."

Присъединете се, за да създадем заедно тази възможност!

DreamersDo Executive Circles 


Какво казват участниците в DreamersDo Executive Circles?

"Първо и най-важно без колебания мога да заявя, че имаше градивен и положителен ефект за мен като управител и за  организацията, която ръководя. Най-неочаквано за мен форматът ми помогна да се фокусирам и да видя бъдещия път на организацията и да потвърдя за себе се, че избраните действия в преструктуриране и иновация са правилните. Executive Circles дава изключително полезни практически умения, които позволяват да се създаде, преразгледа или провери стратегията, целите и резултатите на една организация.
Обикновено управителите, чрез различни подходи си сверяват часовника за пазара и разбирането за бизнеса и доколко това е било успешно се разбира от резултатите на организацията. Новото, което този формат ми даде с един замах в среща с управители от много различни индустрии и ми предостави информация за пазара и бизнеса на организации от индустрии, които за моята организация са клиенти, доставчици, партньори. Изключително лесен подход, за да сглобиш цялата картина и да видиш как твоите  клиенти, доставчици и партньори работят в момента, как се преструктурират, в какво инвестират и как се развиват. Не на последно място ще спомена, че той дава възможност както за  бизнес контакти, така и за развитие на лидерските компетенции и личностно израстване на управителя
Истински различното в Executive Circle формата за мен бе, че работих в група, а всъщност работех за себе си. Така организиран, той ми даде възможност да видя различни гледни точки, да видя различни решения и начини за справяне със съществуващата нова икономическа реалност и в същото време да се фокусираме върху нуждите проблемите на моята организация. Изключително много ми допадна, че не получих готови рецепти за справяне с кризата и популярните решения, които да ми се презентират сухо, а ми дадоха възможност с малко помощ да достигна до решения приложими и специфични за моята организация."

Десислава Илиева, управляващ директор, Unimasters Logistics

"Този формат дава възможност да мислиш концентрирано и да се раздвижиш - да разгледаш кои са основните проблеми и техните решения, да отличиш важното от неважното и да извлечеш от себе си идеи, които иначе са в теб, но в ежедневието може и да не забележиш. Излязох със съвсем конкретни стъпчици и идеи, които изясних и структурирах за себе си по прост, но много ефективен начин. Ефектът от участието ми е, че съм по-добре разбран от другите колеги в компанията и че сега се фокусирам повече върху хората в екипа, а не толкова в изпълнението на оперативната дейност, и вече работим в тази посока. Бях изненадан от резултата от работата ми по време на формата.
Истинско различното на Executive Circles е подходът - никой не те учи, никой не ти казва, а успяваш сам да извлечеш идеите си и да ги реализираш след това в компанията си. Освен това виждаш около себe си и други колеги управители, които са увлечени, които са дошли със своите проблеми и неволи, с които всеки от нас се бори всеки ден, но всеки успя да излезе от ежедневието си и да роди силно работещи идеи и да си свърши работа за компанията. Ефективността на инвестираното време и усилия за мен са на 80%, останалите 20% са неща, които зависят от мен самия. Препоръчвам Executive Circles на всеки управител, защото мисленето му няма да остане същото като това отпреди този формат."

Красимир Стоянов, управител, HTI Bulgaria

"Този формат дава възможност на всеки управител да избяга от ежедневието и да си освободи ресурс да погледне навътре към себе си и да размисли на спокойствие върху компанията, да си дефинира и конкретизира топ приоритетите и да си избистри много точно предизвикателствата в новата пазарна среда.
Този формат не е някаква заучена стандартна лекция, презентация или обучение, която някой застава и възпроизвежда. Различното е, че форматът е стегнат, има равнопоставеност със сходни и еднаквомислещи хора, много голям диалог и себеучастие и водещите ни предизвикаха и предразположиха съвместно да решаваме предизвикателствата. Освен това имаш щастието едновременно да бъдеш и да имаш страничен наблюдател – колеги управители и собственици от други браншове, които са готови да казват и споделят нещата открито и безпристрастно. Въпреки че в нашия бизнес поддържаме тясна връзка с клиента, този формат дава възможност човек да си свери часовника.  В резултат от този формат си отговорих на въпроса за стратегическо решение за компанията, което трябваше да взема, и си потвърдих, че като компания се движим в правилната посока. Също така направих по-трезва преоценка на партньорите, които досега сме поддържали. Най-голямата печалба е спечеленото време – в по-интензивен формат успяваш да се концентрираш и да работиш смислено и да разрешиш нещо, което с месеци си се чудил и не си стигнал до него. Форматът и атмосферата, която се създават, явно имат значение."

Дорина Добрева, управител, Assist


 

Executive Circles са част от

DreamersDo Платформа за лидерство за СЕО / управители и собственициРегистрационна форма

Лична информация
Вашето име:
Позиция:
Телефон за контакт:
e-mail:
Юридическо лице
Име на фирмата:
Булстат:
ДДС номер:
Адрес:
МОЛ:
ВСИЧКИ НОВИНИ |  ЗА НАС |  НАШИТЕ УСЛУГИ |  РЕСУРСИ |  ВЪПРОСИ |  КОНТАКТИ |  Видео |